Verslag  Tout Venant NK Carrousel 2011.

Verslag  carrousel rijden 2010/2011 door Cocky Velu deel  II.
Ja hoor….. daar is ze weer, een jaar ouder en wijzer??.... in elk geval weer een  NK ervaring rijker. Het magische woord van afgelopen jaar, weten we nu, is TWEE!

Na het NK 2010 was onze ambitie een groep van 16 ruiters te vormen, om op die manier nog meer indruk op de jury te kunnen maken en onze prestaties te verhogen.Er bleek genoeg  animo, en met aanvulling van 2 x 2 nieuwe ruiters zijn we vooruitstrevend te werk gegaan met  2 x 8 combinaties. Met ingang van het laatste kwartaal van 2010 is  besloten om 2 keer per week te gaan trainen, zodat ook de dressuurmatige kant voldoende aandacht zou krijgen. In de praktijk komt het er echter op neer  dat er bijna constant carrousel gereden word, omdat het toch een stuk moeilijker rijden is met 16, al is het alleen al om de juiste ruiter paard combinaties te matchen.

Om een kort verhaal lang te maken…. ongeveer 2 maanden voor het NK is er een moeilijke maar weloverwogen,  en door bijna alle ruiters geaccepteerde beslissing genomen, we starten dit jaar toch weer met een groep van  2 x 6. Dit is even vervelend voor sommigen, maar daardoor kan er meer geschoven worden in de combinaties ruiter paard. Hierdoor krijg ik ook een ander paard onder mijn gat, en kan onze trouwe Volumia de voor haar toch zware carrouseltrainingen aan zich voorbij laten gaan. Gek genoeg heb ik een tijd geleden eens gedroomd, dat ik dit NK op Volumia zou starten, niet dus…..

Gelukkig gaan onze vorderingen na dit besluit snel bergop, er is minder storing en er wordt strakker gereden. Maar dan raken er 2 paarden geblesseerd en moet er opnieuw gewisseld worden tussen ruiters en paarden. Tout Venant zou Tout Venant niet zijn als hier niet heel flexibel op wordt gereageerd, het betekent immers Jan en Alleman, dus iedereen is welkom in onze ploeg, Wuppeth word waardig vervangen door Kelsey en  WakeUp word ingebracht zodat Nootje Waxime z’n plaats in kan vullen. Niets aan het handje, rijden met die hap…..

Enfin, ondanks dat we dit jaar geen wedstrijden hebben gereden ter voorbereiding van dit NK waren we er klaar voor….. we mikken op behoud van onze plek in de E-poule, en dan ineens is het zover. De laatste zaterdagmiddagtraining die we standaard doen daags voor het NK, Ja Hoor!  Cadiz krijgt ineens springaspiraties en is daardoor in het hek blijven hangen……gevolg….Marilou moet overstappen naar de inmiddels opgeknapte Waxime, …geeft niets ze kan immers nog, zeggen en schrijven, wel "één" keer oefenen!Niets aan het handje, rijden met die hap…..

Frank wilde een goede generale en een nog betere wedstrijd rijden, helaas Frank, een goede generale zat er niet in, het was een gespannen en rommelig gebeuren.

Dan is het zover de 2e zondag in mei 2011. We starten voor de 2e keer in de E-poule (2007 ook) bij aankomst op stal wil ik Nootje gaan poetsen en invlechten en wat zie ik daar, er zit een enorm ei op de plek waar de singel zit… dat ziet er niet goed uit. Paard nummer 2 in 2 dagen met een blessure. Wat nu? Je raadt het al…de meeste dromen zijn bedrog maar die van mij gaat nu toch uitkomen, good old Volumia wordt tot haar eigen verbazing van stal gehaald om nogmaals mee te gaan naar het NK in Oudkarspel. Het komt mij over dat ze een beetje gaat stralen, en ik heb het vermoeden dat ze speciaal de hele nacht op d’r hoeven is blijven staan, er zit geen vuiltje op haar vacht. Gelukkig ken ik haar maar al te goed. Niets aan het handje, rijden met die hap….

De organisatie loopt weer als vanouds, strak zonder haperingen, iedereen zet zich in en weet wat er moet gebeuren. De paarden gaan weer zonder morren de trailers in, zelfs Bordeaux, het is zijn debuut op alle fronten. De rit naar Oudkarspel gaat vlot en we hebben een prachtige plek op het weiland, dus als de paarden zijn uitgeladen kunnen ze hun hoofd laten zakken en grazen maar.

Na het zadelen begeven we ons naar de instap/opstapring, daar blijken de heren Bordeaux en WakeUp zich beiden van hun grootste kant te willen laten zien, Daan en Maud hebben er hun handen vol aan, Daan moet dit nog bekopen met een te vroege ter aarde bestelling, gelukkig kan ze zo weer opstappen. Niets aan het handje, rijden met die hap….

Dan de wedstrijd, het tempo ligt hoog, maar de meeste paarden gedragen zich voorbeeldig, de meesten,  Bordeaux heeft wat moeite om in het gareel te blijven, maar onze Daan weet iedere keer opnieuw een gaatje te vinden waar ze de proef kan vervolgen, Marilou reageert ook alert, ze wisselen van positie zodat Bordeaux netjes in de sectie kan blijven lopen, dus op wat jeugdige onstuimigheid van Bordeaux na rijden we een zeer vlotte en strakke manoeuvre. Of zou de jury toch gezien hebben dat Maud dit jaar geen tijd had voor een lieve lach in hun richting? We hebben intussen al berekend dat we 2 teams achter ons moeten houden voor poule behoud.

Door de late prijsuitreiking gaan we nu eerst zorgen dat de paarden weer opgeladen worden en terug naar stal kunnen worden gereden, wederom gedragen die zich voorbeeldig. Zodra de trailers het terrein verlaten trekt Maud op voorhand maar vast een fles Cava open, ze had er 2 gehaald, een was echter door visite al soldaat gemaakt.

Dan gaan we naar de wedstrijdring om te zien wat onze tegenstanders er van bakken, we zien nog 2 en een halve proef, gelukkig blijven ook die niet verstokt van haperingen. In de E-poule blijven lijkt mogelijk.

De prijsuitreiking nadert, nu worden we pas echt nerveus, na de plichtplegingen van bestuur en sponsors is het zover….Gelukkig, we zijn niet nummer negen en ook niet nummer acht, wij staan nu al te juichen, er is niets meer te verliezen…. nummer zeven wordt bekend, nummer zes, nummer vijf  het zal toch niet, weer die verdomde vierde plek zijn ?!, de harten kloppen ons in de keel…………………….NEEEEEE, we zijn niet nummer vier……dus …PROMOTIE NAAR DE D-POULE!!!
NK2011Onze dag kan niet meer stuk. Het is tijd voor de prix d’elegance, leuk! stop m maar op een donker plekje….boeien. De tranen vloeien nu al bij dezen en gene, zal het de derde plaats zijn?
NEE  het magische getal dit jaar is echt TWEE !  Een topprestatie!

Bedankt:
Frank, Johan Netty, Nancy, Jack, Ellen, Marjolein, Vrijwilligers, Familie, Vrienden en iedereen die deze dag heeft geholpen. Alles heeft bijgedragen aan dit succes!
Natuurlijk ook alle leden van "tout Venant", Wat een team!


De thuiskomst was emotioneel, overweldigend en gastvrij kortweg
RETEGEZELLIG

NB
We zijn nu 2 x gestart in de F-poule, 2 x gestart in de E-Poule, en als we het debuutjaar 2007 niet meerekenen zijn respectievelijk 8e geworden in 2009, gedeeld door 2, 4e in 2010, gedeeld door 2, dat is de 2e in 2011…….nou, deel dat dan ook eens door 2.

Hartelijke groet,
Cocky Velu, Volumia fan forever (and that’s a mighty long time)

De harde cijfers:

2007  E-poule  63.200 punten   5e plaats
2009  F-poule  61.950 punten   8e plaats
2010  F-poule  66.650 punten   4e plaats
2011  E-poule  67.350 punten  2e plaats

<p style="text-align: center;">{flv  width="600" height="329"}NK2011{/flv}</p>

Aankomende evenementen