De Vrijwilligers !

Wie zijn dat allemaal?
Dit zijn de vrijwilligers van Schoteroog. Als we van al deze vrijwilligers een lijst moeten maken, dan komt er bijna geen einde aan. De vrijwilligers heten eigenlijk allemaal “Kanjer”. De groep heet dus “de Schoteroog Kanjers”.

Wat doen ze allemaal?
Helpen bij diverse activiteiten die kunnen variëren van het lopen met pony’s, schrijven bij de jury, begeleiden van kinderen en/of volwassenen tijdens wedstrijden van zowel de FNRS als de KNHS, het in goede banen leiden van de sportsupport, gezellig meedoen als we een feestavond hebben en noem maar op.

Waarom doen ze het?
Omdat het leuk is om met z’n allen lekker actief bezig te zijn op onze manege en ervoor te zorgen dat zowel paarden, ruiters als gasten tijdens de activiteiten een leuke tijd hebben.

Is iedereen er elke keer bij?
Uiteraard kan niet iedereen elke keer helpen. Dat hangt ook af van de werkzaamheden die men heeft en privé activiteiten. De één kan soms een paar keer per jaar helpen en de ander wat vaker. Dat maakt ook helemaal niet uit. Juist omdat we zo’n grote groep hebben, hoeven we niet altijd dezelfde “Kanjers” te vragen en houden we het leuk en afwisselend.

Komen al die “Kanjers” ook wel eens gezellig bij elkaar?
Natuurlijk! Aan het einde van het rijseizoen vlak voor de zomervakantie, organiseren we elk jaar een gezellige middag waar we allemaal bij elkaar komen om lekker nog even na te kletsen en nieuwe ideeën uit te wisselen. Johan zorgt dan voor een hapje en een drankje en met een beetje goede wil kunnen we in het zonnetje buiten op het terras lekker (na)genieten van alles wat we gedaan hebben en weer gaan doen.

Als ik vrijwilliger wil worden bij jullie, hoe gaat dat dan?
Je kunt je altijd aanmelden via de mail en dan kun je opgeven wat je het liefste wilt doen. Uiteraard gooien we je niet meteen in het diepe hoor. Je komt eerst gezellig een keertje meelopen met een activiteit en dan kun je kijken of je het wat vindt. Lijkt het je wat, dan kom je op de e-maillijst van de vrijwilligers en als er dan een activiteit is, dan mailen we je. In overleg wordt er dan gekeken welke tijd je het beste kunt.

Zijn er ook wel eens sponsoren?
Wij zijn heel gelukkig dat we vooral voor de FNRS wedstrijden, af en toe een sponsor hebben. De FNRS wedstrijden hebben een eigen budget en daarom is elke sponsor bijzonder welkom. De sponsoren behoren ook tot “de Schoteroog Kanjers”. Vrijwilligers die op een ander gebied een hele waardevolle bijdrage leveren. We hebben zelfs vrijwilligers die sponsor en “Kanjer” tegelijk zijn!
Wilt u een keertje wat prijsjes en/of rozetten sponsoren dan wordt dat echt heel erg gewaardeerd.

Bij wie kan ik voor al mijn vragen over het vrijwilligerswerk en/of sponsoren terecht?
U bent van harte welkom bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aankomende evenementen