Paarden Coaching

 

Heb jij je weleens door een paard laten coachen?

“Het paard is een spiegel van jou”…is een veelgebruikte uitspraak.

Paarden voelen onze energie en wat er op dat niveau bij ons speelt vaak beter dan dat we dat zelf kunnen. Ze laten dit ons zien door middel van hun lichaamstaal.
Wanneer is dit iets voor mij?

Als er iets is wat je dwars zit, waar je last van hebt of nieuwsgierig naar bent. Als je hier niet zo makkelijk met woorden bij kunt komen maar er wel iets mee wilt doen. Dan is dit zeker iets voor jou. Het paard hoeft jouw verhaal niet te kennen om je sterker te maken.

Wat is er anders dan rijden?

Het paard is helemaal vrij en neemt de leiding over ons. Dat is dus anders dan met rijden, want dan willen we graag dat het paard naar ons luistert en nemen wij dus de leiding.

Hoe werkt dat dan?

We gaan samen met jouw favoriete paard naar een afgezette ruimte, waar we het halster afdoen zodat het paard zich helemaal vrij voelt en  vrij kan rondlopen.  

Jij brengt een vraag in, iets waar je mee zit of waar je nieuwsgierig naar bent.

Het paard wil jou, en daarmee de kudde, sterker maken. Samen volgend we de beweging van het paard en wat dat in jou losmaakt. Ik begeleid je om zelf te kunnen zien wat het paard

je mogelijk wil laten zien. 

In jouw lijf komt er van alles in beweging, daarom is een rustige dag en veel water drinken daarna belangrijk. Soms snapt je hoofd wat er gebeurd maar vaak ook (nog) niet, die verwarring is normaal en hoort erbij. Daarom adviseren we je ook om er de eerste dagen niet over te praten en alles even lekker te laten gaan. Na een week bellen we om je ervaring, het effect daarvan en concrete vervolgstappen te bespreken.

Bij de start van iedere coachsessie leggen we je dit ook nog een keer uit,

dus je hoeft deze informatie niet te onthouden.

Wie is onze paardencoach Nicole Loeffen?

Nicole heeft van haar 8e tot haar 49e met veel plezier paardgereden, en nu zie je haar nog regelmatig met onze paarden aan de dubbele lijnen werken. Ze weet uit eigen ervaring hoe bijzonder het contact met deze fijngevoelige dieren is.

Sinds 2018 werkt Nicole daarom ook met onze paarden als collega, om jou als mens sterker te maken.
Ze doet dit niet zomaar, maar heeft daarvoor twee uitgebreide opleidingen gevolgd zodat ze zowel met één persoon als met een heel team kan werken.

Warme groet,
Nicole Loeffen